sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tie Phantom Expansion

-Mikäs se tuollainen outo häiriö tutkassa on? Vittu sehän alus joka pujottelee kuin Kalle Palander diskojonossa! Se oli katkelma vastarintajoukkojen viimeisestä kommunikaatiosta Avaruusasema 411 kanssa.
Eli nytten olisi aivan erilainen lintu kyseessä. Tällä koneella on Predatormaisia kykyjä sulautua avaruuden pimeään ja sieltä hyökätä kuin puuma ruotsinlaivan diskolattialta sepalukseen!
Phantomiin on rakennettu uudenlainen "häive" mekaniikka joka tekee jonkinlaisen sähkökentän koneen pintaan ja näin tekee sen näkymättömäksi, eräänlaista avaruustaikaa jos minulta kysytään.
Alus on melko kallis mutta hyvissä käsissä jokaisen pisteen arvoinen. Tähän voi upottaa pisteitä melkoisesti mutta kannattaa varoa sillä Phantom on melko pahvia vaikkakin vikkelää sellaista, jos uskot vihreiden noppien voimaan niin kyseessä on sinun kone. Itse ajoin tällä ja sain aina turpaani vuorolla 2.


http://www.3plusplus.net/2015/03/xwing-faq-a-new-hope-against-the-phantom-menace/

Cloak toimii siis näin! Toiminta kentässä sinulla on Cloak ikoni joka mahdollistaa sen käytön. Toiminta vuorolla voit tehdä sen jolloin saat Cloak tokenin joka pysyy vaikka vuoro loppuu, siis kuten Moldy Crow focusten kanssa. Kun olet häivetilassa voit tehdä kaikkea muuta paitsi ampua. Ollessasi häivetilassa aluksen puolustus nousee kahdella.
Kun tahdot pois häivetilasta ampumaan niin voi kuluttaa Cloak tokenin vuoron alussa iniative järjestyksessä. Tämä tapahtuu siis kaikkien "at the start of activation phase" tapahtumien jälkeen kuten esim. wingman. Kulutettuasi tokenin teet joko 2 pitusen barrel rollin tai 2 boostin, nämä eivät saa päätyä minkään päälle tai kulkea aluksen tai astreoidin päältä niin että liikkumiskeppi osuu niihin.


Stats

4 Nyt on kyllä teipattu kaikki mauserit samaan vaunuun. 4 pyssyä on todella kova suoritus ja siksi varmaan alus maksaakin enemmän kuin kultahampaat.
2 Aluksi oli oudon vähän noppia käytössä näin liukkaalla aluksella mutta sitten tuli mieleen että cloak päällä heitetään 4-6 noppaa. Mutta nämä ovat niitä sekudannoppia jotka vetävät aina blankoksi.
2 Peltiä on niukasti ja critit tuntuu aina kuin pieru tulisi ripulivattalla.
2 Onneksi on suojia niin saa vähän armoa.

Movement


Pilots

  • "Whisper" haluaa aina ampua ensin ja osua joten ota VI, Gunner, FCS ja ACD. Nyt kun ammut ja vedät ohi niin rollaat ensin uudelleen Gunnerin kanssa sitten jos käy vieläkin paska niin FCS antaa rollia 3 kerran :D Kun vastustajan naama on vitulla niin cloak päälle ja turvaan. Voi käyttää myös Echolla samaa.

  • "Echo" on taituri decloakissa! Tällä pujottelee kyllä tulilinjoissa ja tekee sellaisia liikkeitä että kortti sais lähteä pois. Miltei täys U-käännös paikallaan on mahdollinen ja se että vihollisella ei ole minkään näköistä ideaa mihin olet menossa vuorolla. Decloakin ja B-rollin kanssa olet kuin rasvattua räkää, uusi decloak sääntö vähän häiritsee mutta kyllä toimii vielä hyvin. Voisin kokeilla VI+Ad.Sensors+Recon+ACD

  • Shadow Squadron Pilot. Myös ei uniikkien Phantomien käyttö on nyt kannattavaa, heistä tulee erittäin arvaamattomia blokkereita ja ampuvat aivan saatanan lujaa.

  • Sigma Squadron Pilot

Crew Members

  • Recon Specialist on tuttu muikeli Hwk-290 paketista. Erittäin käytännöllinen myös Phantomissa ja B-wingissä.

  • Tactician on sitten vittumainen äijä. Se kun avittaa niin stressiä pukkaa kuin AMK viimisillä viikoilla. Se ei edes välitä osuuko kudit, kunhat ampuu. Käytetään paljon B-wingeissä. Kannattaa käyttää jos tietää menevänsä 2 isoa alusta vastaan.

Systems Upgrades

  • Fire Control System. Käypä kortti, Gunnerin kanssa hauska koska saa heittää nopat 3 kertaa. Corran Horn käyttää mielellään tätä mutta myös muut ampuskelijat. Käyttökortti.

Modifications

  • Advanced Cloaking Device on jokaiseen Phantomiin ostettava kortti, sitä ilman ei lähdetä.

  • Stygium Particle Accelerator antaa ilmaisen evaden kun teet cloakin tai decloakin. Ainoa huonopuoli on se että vain 1 modificaatio menee Phantomiin ja silloin ei voi olla ACD ja SPA samaa aikaa käytössä. Jos tahdot käyttää esim. SPA+PTL niin antaa mennä.
  • Joku viisaampi voisi kertoa milloin kannattaa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti